Jáhly – bezlepková potravina plná vlákniny, proč byste je měli jíst?
Chcete být zdravější a zároveň si chcete pochutnat na něčem dobrém a výživném. Možná byste měli do svého jídelníčku zařadit jáhly. Jaké výhody přináší?
Jáhly – bezlepková potravina plná vlákniny, proč byste je měli jíst?
Zdravá strava je základem toho, abychom se cítili dobře a netrpěli jsme neustále nějakými nemocemi. V dnešní době není problém stravovat se lépe a zdravě, stačí chtít a také vědět, které potraviny jsou vhodné. Jáhly moc často nekonzumujeme a v jídelníčku se nám objevují málo nebo téměř vůbec. Což je ale obrovská škoda. Jáhly se hodí jak pro sladkou tak i pro slanou kuchyni, připravit si z nich můžeme nespočet lahodných a především zdravých jídel. Jaké hlavní benefity nám přináší?
Přirozeně bez lepku
Jáhly nakliceno.cz jsou potravinou, ve které se přirozeně nevyskytuje lepek. Hodí se tak nejen pro osoby, které lepek nesnášejí dobře, ale i pro ty, kteří chtějí lepek ze své stravy odstranit preventivně. Díky lepku v potravinách nás totiž často bolí břicho nebo trpíme na nadýmání. Po konzumaci jáhel se vám ale nic podobného nestane. Jáhly jsou dále zásadité – díky této vlastnosti se skvěle hodí při kyselosti organismu. Jistě je také ocení všichni zarytí dietáři – tato potravina se výborně hodí při redukčních dietách a také pro osoby s cukrovkou.
Pro zdravé zažívání i psychiku
Jáhly obsahuji obrovské množství vlákniny, přirozeně tedy upravují zažívání a postarají se o to, aby vám střeva fungovaly tak, jak mají. Hodí se i při problémech s močovým měchýřem, jsou totiž lehce močopudné. Tím pádem nedochází k tomu, že se moč zadržuje v močovém měchýři – bakterie se tak dále nemnoží a nám se dříve uleví. Dále jde o bohatý zdroj vitamínu B. Vitamín B je důležitým bojovníkem se stresem a únavou. Pokud vás tedy trápí psychické potíže nebo problémy se stresem a častou únavou, určitě jáhly do jídelníčku zařaďte.
Obsahují také železo a tím prospívají osobám trpící chudokrevností. Napomáhají také snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Důvodů, proč jáhly pravidelně konzumovat je tak více, než dost. Již naše babičky a maminky to věděly a pravidelně je připravovaly. Zkuste to také.