5 tipů na letní, lehké a rychlé večeře
Avokádová pomazánka s chlebíkem, vejcem a krůtí šunkou
Potřebujete:
- zralé avokádo
- přírodní lučinu nebo gervais
- sůl, pepř, citronovou šťávu
- celozrnný chléb
- krůtí šunku
- vejce
Postup: v misce si rozmačkejte avokádo, přidejte lučinu a dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu. Dobře promíchejte. Pomazánku namažte na celozrnný chléb a ozdobte uvařeným vejcem natvrdo a krůtí šunkou. Dobrou chuť.
Tortilla pizza
Potřebujete:
- celozrnnou tortillu
- rajčatový protlak
- pizza koření
- kuřecí šunku
- kukuřici
- žampiony
- strouhanou mozzarellu
Postup: Tortillu potřete rajčatovým protlakem, posypte pizza kořením a obložte ji šunkou, kukuřicí, strouhanou mozzarellou a na plátky nakrájenými žampiony. Dejte péct do trouby zhruba na 20 minut při 160 stupních. Dobrou chuť.
Těstovinový salát s tuňákem
Potřebujete:
- libovolný druh těstovin
- cottage
- tuňáka ve vlastní šťávě
- kukuřici
- hrášek
- jarní cibulku
- špetku soli a pepře
Postup: těstoviny uvařte dle návodu, poté slijte a nechte je vychladnout. Mezitím si v misce smíchejte tuňáka, cottage, kukuřici, hrášek a jarní cibulku. Přimíchejte těstoviny a dochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť.
Salát s halloumi sýrem
Potřebujete:
- mix listových salátů (polníček, rukola, baby špenát)
- cherry rajčátka
- halloumi sýr
- na zálivku: řecký jogurt, olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř
Postup: na talířek si naaranžujte mix salátů a pokrájená cherry rajčátka. Halloumi sýr rozkrájejte na kostičky a osmahněte na troše olivového oleje. Poté přimíchejte k salátu. Vše přelijte zálivkou, kterou si umícháte z jogurtu, oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Dobrou chuť.
Losos s bramborem a rajčatovým pestem
Potřebujete:
- lososa
- brambory
- hotové rajčatové pesto
- citron
- máslo
- snítku tymiánu
Postup: lososa omyjte, zakápněte citronem a nechte chvíli odležet. Poté ho osolte, opepřete a osmahněte (z obou stran) na másle s větvičkou tymiánu. Mezitím si uvařte brambory a vše pak naskládejte na talíř. Lososa, brambory a rajčatové pesto. Dobrou chuť.